Hitta rätt båtförsäkring

Ta inga risker när du är ute till sjöss. Försäkra din pärla och segla säkert. Slipp både besvär och en kostsam huvudvärk om oturen är framme.

Hos Försäkring.se kan du jämföra båtförsäkringar och hitta en billigare försäkring till din båt. Tjänsten är helt gratis och utan bindning. Fyll i formuläret för att komma igång.

Hitta bra erbjudanden

Få rådgivning och personliga erbjudanden från upp till tre olika försäkringsbolag.

Låt bolagen konkurrera

De vet att de tävlar med varandra om att få dig som kund. Välj det bolag som känns bäst.

Spara tid och pengar

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret.

Det ingår i båtförsäkringen

Till skillnad från bilförsäkringen finns ingen halv- eller helförsäkring till din båt. Istället får du oftast välja mellan olika basutbud med varierande innehåll beroende på hur komplett försäkring du är ute efter. Vad som inkluderas i en grundläggande båtförsäkring varierar från försäkringsbolag till försäkringsbolag, men vanligtvis får du:

  • Ersättning vid skador orsakade av brand, stöld och skadegörelse. Skador som sker vid exempelvis sjösättning, uppläggning och transport täcks också.
  • Ersättning för sjöskada som kollision, kantring och grundstötning. Du kan också få ersättning vid plötsliga och oförutsedda händelser.
  • Ansvars- och rättsskydd. Om du krävs på skadestånd efter att på sjön ha skadat en annan person eller en annan båt kan försäkringsbolaget täcka kostnaderna. Om du hamnar i en tvist kan du få ersättning för att anlita juridiskt ombud.

Du kan komplettera det grundläggande innehållet i en båtförsäkring med tilläggsförsäkringar. En maskinskadeförsäkring kan täcka skador på båtens motor och maskinella utrustning. En båtolycksfallsförsäkring ersätter personskador ute på sjön.

Var du får framföra din båt för att din försäkring ska gälla kan variera, men oftast gäller Östersjön, svenska insjöar och längs den norska kusten. Det kallas för giltighetsområde. Om du vill framföra båten i andra farvatten kan du behöva teckna en tilläggsförsäkring. Hör med ditt försäkringsbolag om vad som gäller.

Småbåtsförsäkring

För båtar med mindre värde, som en roddbåt, kajak, jolle eller kannot, kan en småbåtsförsäkring tecknas. Den ger dig ersättning om båten utsätts för brand, stöld, sjöskada eller skadegörelse. Oftast ingår även uppläggnings- och transportskydd samt ansvars- och rättsskydd.

Småbåtsförsäkringen kan ofta tecknas som tillägg till en hemförsäkring eller fritidshusförsäkring.

Hur mycket behöver jag betala?

båtförsäkring
Trygga äventyr. Med båtförsäkringen kan du släppa oron och njuta av vällande vågor till havs eller till sjöss.

Priset på en båtförsäkring skiljer sig mellan olika försäkringsbolag. Men du kan också sänka kostnaden på andra sätt. Flera försäkringsbolag erbjuder bland annat rabatt om du samlar dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Om du har en båtförsäkring hos ett försäkringsbolag kan du alltså få en lägre försäkringspremie på exempelvis din villaförsäkring. Den rabatt du kan få brukar vara mellan 10 och 25 procent.

Hur mycket du får betala beror också på vilken båt du har samt var och hur du väljer att förvara din båt. Om det finns stor risk för att båten kan bli stulen kommer försäkringspremien troligtivs att vara högre.

För att din båtförsäkring ska vara värd det du är redo att betala kan du jämföra försäkringar från flera försäkringsbolag. Det gör du enklast genom att fylla i formuläret. Då får du erbjudanden från upp till tre försäkringsbolag. Tjänsten är helt gratis och utan bindning. Du kan alltså alltid tacka nej till de erbjudanden du får.

Få erbjudanden på båtförsäkringar