Få erbjudanden på villaförsäkringar.

Hitta den bästa villaförsäkringen. Jämför erbjudanden och spara pengar.

Hitta rätt villaförsäkring

Villaförsäkringen, som även kallas för husförsäkring, ger dig ersättning om något skulle hända din villa eller din tomt. Det är ett tryggt skydd för husägare som inte vill ta risker, och kan kombineras med en hemförsäkring för att skydda även dig och din familj.

Få och jämför erbjudanden på villaförsäkringar med vår kostnadsfria tjänst. Fyll i formuläret och se hur mycket pengar du kan spara.

Så funkar det

När du fyller i formuläret blir du uppringd av högst tre försäkringsbolag. De tar fram skräddarsydda försäkringar utifrån dina behov.

Hitta bäst villaförsäkring

Försäkringsbolagen vet att de tävlar med varandra om att få dig som kund. Därför får du deras bästa erbjudanden.

Spara tid och pengar

Få en bättre och billigare villaförsäkring nu. Att fylla i formuläret tar inte längre tid än 1 minut.

Det här ingår i villaförsäkringen

Att försäkra villan innebär att skador på ditt hus och din tomt täcks. Om du kombinerar din villaförsäkring med en hemförsäkring får du en villahemförsäkring. Den täcker dig, din familj och det som finns inuti ditt hus – det vill säga lös egendom som kläder och möbler samt fast inredning (till exempel toalett och handfat) och ytskikt (golv, tak och väggar).

Läs mer om hemförsäkring här.

Exakt vad som ingår i villaförsäkringen skiljer sig mellan olika försäkringsbolag, men vanligtvis omfattas:

  • Skydd för byggnad. Om din villa eller andra byggnader på tomten tar skada av brand, läckage eller blir utsatt för skadegörelse får du ersättning. Även rörledningar, värmepanna samt köks- och badrumsinredning täcks av villaförsäkringen.
  • Skydd för tomt. Du får ersättning för skador på sådant som finns på din tomtmark och sådant som tillhör byggnaden, till exempel staket, mark och träd.
  • Ansvarsskydd. Om du krävs på skadestånd av någon annan, exempelvis din granne, kan du få ersättning av ditt försäkringsbolag.
  • Rättsskydd. Om du som villaägare hamnar i tvist med någon kan du få ersättning för att anlita advokat eller jurist.

Det går ofta att teckna olika tilläggsförsäkringar för att komplettera din villaförsäkring. Exempel på sådana tillägg är saneringsförsäkring och allriskförsäkring för byggnad, en så kallad husallrisk. Vissa försäkringsbolag inkluderar tillägg i den grundläggande villaförsäkringen.

Villaförsäkring eller villahemförsäkring – vad ska jag välja?

Om du inte bor i din villa utan exempelvis hyr ut den kan du gynnas av att endast teckna en villaförsäkring. Kom ihåg att du däremot behöver en hemförsäkring till din permanenta bostad. Var du bor avgör vilken sorts hemförsäkring du behöver. Det finns alltså olika försäkringar för dig beroende på om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa.

Om du istället bor i din villa kan det vara bra att kombinera din hemförsäkring med en villaförsäkring för att få en villahemförsäkring. Då säkerställer du att du har skydd för såväl dig och din familj som ert hus och era ägodelar. Läs mer om skillnaden mellan hem- och villaförsäkring

Vad kostar en villaförsäkring?

Villaförsäkring.
Samla försäkringar. Att teckna villaförsäkring hos ett försäkringsbolag som du har andra försäkringar i kan ge dig rabatt och sänka försäkringspremien.

Exakt hur mycket en villaförsäkring kostar skiljer sig mellan olika försäkringsbolag. Det finns däremot vissa saker du kan tänka på för att sänka kostnaden. Flera försäkringsbolag erbjuder bland annat rabatt om du samlar dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Om du har en villaförsäkring hos ett försäkringsbolag kan du alltså få en lägre försäkringspremie på exempelvis din bilförsäkring. Den rabatt du kan få brukar vara mellan 10 och 25 procent.

Om du dessutom har både din hemförsäkring och villaförsäkring i samma bolag slipper du att betala dubbla självrisker om både ditt hus och dina ägodelar skadas.

För att du ska få en så bra villaförsäkring för ett så bra pris som möjligt kan du jämföra försäkringar från flera försäkringsbolag. Det gör du enklast genom att fylla i formuläret. Då får du erbjudanden från upp till tre försäkringsbolag. Tjänsten är helt gratis och utan bindning. Du kan alltså alltid tacka nej till de erbjudanden du får.

Få erbjudanden på villaförsäkringar