Gör graviditeten trygg med gravidförsäkring

Graviditeten är en spännande och rolig tid, men för många kan den också vara oviss och bekymrande. Lätta på oron. Med en gravidförsäkring får du och ditt barn extra trygghet under graviditeten och vid förlossningen.

När du ska teckna gravidförsäkring finns två alternativ: gratis gravidförsäkringar och betalda gravidförsäkringar.

Hitta bra erbjudanden

Få rådgivning och personliga erbjudanden från upp till tre olika försäkringsbolag.

Låt bolagen konkurrera

De vet att de tävlar med varandra om att få dig som kund. Välj det bolag som känns bäst.

Spara tid och pengar

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret.

Skydd för dig och ditt barn

Många försäkringsbolag erbjuder gratis gravidförsäkringar, men de är sällan omfattande och ger vanligtvis lägre ersättning. I en gratis graviditetsförsäkring ingår en livförsäkring för bägge föräldrar och barent samt en olycksfallsförsäkring för den som är gravid. Ibland ingår en olycksfallsförsäkring även för den andra föräldern och för barnet.

De gravidförsäkringar som inte är kostnadsfria kan ha skiljande innehåll, villkor, priser och ersättningar, men de medför mer skydd än en gratis gravidförsäkring. Om du betalar för en graviditetsförsäkring får du det skydd som ingår i en gratis gravidförsäkring och ett engångsbelopp på 50 000 kronor om barnet föds med diagnos som exempelvis Downs syndrom, cerebral pares (CP) eller allvarligt hjärtfel. Oftast inkluderas också en försäkring om barnet skulle bli sjukt under de första sex månaderna efter födseln.

gravidförsäkring
Bebislycka. Få en trygg start och ett bra avslut på graviditeten. Med en gravidförsäkring kan du lindra oron som många blivande föräldrar har.

Flera försäkringsbolag erbjuder också en engångsersättning om den som är gravid skulle drabbas av förlossnings- eller graviditetskomplikationer. Beloppet brukar vara mellan 1 000 och 3 000 kronor. Det går också att få ersättning per dag om barnet eller den som är gravid behöver ligga på sjukhus i flera dagar efter förlossningen. Det beloppet är oftast 200–250 kronor per dag.

Vissa gravidförsäkringar börjar gälla redan från vecka 10 i graviditeten, medan andra försäkringar gäller först från vecka 23. Dessutom kan det skilja sig i hur länge gravidförsäkringen gäller efter att barnet har fötts, men oftast gäller den i sex månader efter förlossningen.

Få den bästa gravidförsäkringen

För att säkerställa att du får den bästa gravidförsäkringen är det bra att jämföra gravidförsäkringar från flera olika bolag. Det gör du enklast genom att fylla i formuläret. Det kostar dig ingenting och du är aldrig bunden till att teckna en försäkring.

Efter att ditt barn har fötts är det klokt att teckna en barnförsäkring för att ditt barn ska fortsätta vara skyddat och få ett mer omfattande skydd. Det bör du göra så fort som möjligt efter födseln. Vissa försäkringsbolag ger dig rabatt på barnförsäkringen om du tecknar en betald gravidförsäkring hos dem.

Checklista för bästa möjliga gravidförsäkring:

  • Tänk igenom vilken nivå du vill ligga på.
  • Fyll i formuläret och bli kontaktad av utvalda försäkringsbolag som vill ge dig sin bästa lösning.
  • Diskutera med försäkringsbolagen och lär dig mer.
  • Ta ställning till vilket erbjudande som är bäst. Du kan också tacka nej till alla.

Få erbjudanden på gravidförsäkringar