Få erbjudanden på sjukvårds­försäkringar

En sjukvårdsförsäkring eller privatvårdsförsäkring ger dig snabb tillgång till kvalificerad sjukvård när du behöver den. Du får också hjälp med förebyggande hälsovård, bokning, rådgivning och rehabilitering.

Sjukvårdsförsäkringarna har blivit allt mer populära. Cirka 700 000 svenskar har idag en sådan och inom ramen för dessa har över 250 000 specialistbesök och 20 000 operationer genomförts.

Hitta bra erbjudanden

Få rådgivning och personliga erbjudanden från upp till tre olika försäkringsbolag.

Låt bolagen konkurrera

De vet att de tävlar med varandra om att få dig som kund. Välj det bolag som känns bäst.

Spara tid och pengar

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret.

För några decennier sedan var det bara storföretag som betalade en sjukvårdsförsäkring för att viktiga medarbetare skulle få snabb tillgång till vård. Idag är det vanligt att fackförbunden erbjuder sjukvårdsförsäkringar för sina medlemmar. Dessutom tecknar många en sjukvårdsförsäkring privat.

Sjukvårdsförsäkringen är en väg till vård

Många svenskar upplever att det är svårt att nå fram till rätt vårdgivare. Om du har en sjukvårdsförsäkring får du tillgång till ett nätverk av privata rådgivare som snabbt kan erbjuda dig vård. I en sjukvårdsförsäkring ingår dessutom ofta rådgivning och hjälp med tidsbokning. På så sätt kan försäkringen hjälpa dig även om du behöver gå vidare i vårdkedjan till mer högspecialiserad vård.

Den privata sjukvårdsförsäkringen innehåller ofta även ett program med förebyggande hälsotjänster och rehabiliteringstjänster för att på så sätt följa försäkringstagaren hela vägen fram tills hälsan är återvunnen.

Det är viktigt att du jämför flera försäkringsbolag och ställer frågor till försäkringsrådgivaren så att du har klart för dig vad som ingår och vilken hjälp du kan räkna med när du blir sjuk.

Ersättningar och kostnader

Förutom en förberedd väg in i vårdapparaten kan en sjukvårdförsäkring ge dig ersättning upp till högkostnadsskyddet när du behöver betala för exempelvis sjukgymnast, läkarbesök och besök på vårdcentral. En självrisk kan tillkomma beroende på vilket försäkringsbolag du tecknar sjukvårdsförsäkringen hos, samt vilken självrisknivå du väljer. Ofta ingår även samtal till så kallade nätläkare.

Priset för en sjukvårdsförsäkring stiger med åldern. Kostnaden kan även baseras på en hälsodeklaration. Det är därför ofta en fördel att teckna en sjukvårdsförsäkring innan du är för gammal. Det kan även finnas åldersgränser för när du inte längre kan teckna en sjukvårdsförsäkring.

Beskattning

Med en arbetsgivarbetald sjukvårdsförsäkring är det din arbetsgivare som betalar för försäkringen och väljer dess omfattning. 2018 införde förmånsbeskattning på detta, vilket innebär att 60 procent av den summa arbetsgivaren betalar in kommer att läggas till din inkomst för beskattning. Om arbetsgivaren betalar in 500 kronor i månaden kommer det innebära cirka 100 kronor mer i skatt per månad för dig.

Om du inte har en sjukvårdsförsäkring genom jobbet eller facket kan du teckna en privat sjukvårdsförsäkring precis som du tecknar andra försäkringar. Genom att fylla i formuläret får du erbjudanden från upp till tre försäkringsbolag på sjukvårdsförsäkringar. Diskutera med deras försäkringsrådgivare och välj det bästa alternativet. Tjänsten är helt utan bindningar och kostnadsfri.

Få erbjudanden på sjukvårdsförsäkringar