Rätt försäkringsskydd på resan

Hemförsäkringen räcker långt om du råkar illa ut under en resa, men det finns situationer då en separat reseförsäkring är viktig.

Viktigast att tänka på är att hemförsäkringen bara täcker 45 dagar. Blir du borta längre måste du komplettera skyddet innan du reser, annars kan du råka ut för mycket höga kostnader. Sjukvård utanför EU kan gå loss på miljonbelopp.

I den här artikeln beskriver vi fler situationer då du bör teckna en extra reseförsäkring. Om du är intresserad av att teckna en försäkring kan du enkelt gå vidare med hjälp av formuläret. Fyll i det så kommer du att bli kontaktad av upp till tre försäkringsbolag som kan ge dig sina bästa erbjudanden på reseförsäkringar.

Hitta bra erbjudanden

Få rådgivning och personliga erbjudanden från upp till tre olika försäkringsbolag.

Låt bolagen konkurrera

De vet att de måste prestera bättre än de andra. Välj det bolag som känns bäst.

Spara tid och pengar

Allt du behöver göra för att sätta igång processen är att fylla i formuläret.

Redo? Det är gratis och utan bindning

Säkra ditt skydd på resan

Här är det som du måste tänka på innan du reser:

Är du borta längre än 45 dagar?
Då är det jätteviktigt att du tecknar en separat reseförsäkring. Du kan bli skyldig miljoner om du till exempel behöver vård i USA. Tänk också på att det är svårt att teckna en extra reseförsäkring om du redan har påbörjat resan och vill förlänga den.

Vad ska du göra?
För en chartervecka i solen behöver du i normalfallet inte teckna någon extra försäkring, förutsatt att du har en hemförsäkring. Hemförsäkringens reseskydd täcker samtliga som är skrivna i bostaden. Men om du till exempel tänker ge dig upp i bergen och cykla under veckan bör du kontrollera med ditt försäkringsbolag att försäkringen gäller. De flesta har nämligen begränsningar i villkoren vid "farliga aktiviteter" såsom bergsbestigning och liknande.

Hur ska du betala resan?
Kortföretagen erbjuder en reseförsäkring om du betalar resan med kortet. Detta skydd kompletterar hemförsäkringens och innehåller ofta ett avbeställningsskydd som inte hemförsäkringen har. Däremot är det inte heltäckande om du exempelvis blir sjuk.

Är du gravid?
Efter vecka 28 brukar man behöva teckna en separat reseförsäkring.


Kolla med ditt försäkringsbolag om något händer

Gäller försäkringen? Kontrollera vilket skydd som ingår när du ska ut på resa.

Det är ofta lätt att stirra sig blind på begränsningarna och missa allt som ingår. Ofta kan försäkringsbolaget hjälpa till på ett eller annat sätt om något händer när du är ute på resa. De kan till exempel stå för hemresa om du har fått inbrott eller någon anhörig blivit allvarligt sjuk. Det skadar aldrig att ringa och berätta för ditt försäkringsbolag vad som har hänt och fråga vad de kan hjälpa till med.

Kolla också med din kortutgivare vad de kan göra med den reseförsäkring som är kopplat till kortet du betalade resan med.


Läkarintyg

Om något händer på resan som gör att du kräver vård måste du se till att skaffa intyg från den behandlande läkaren på plats. Det är ett måste för att få ersättning. Att kontakta en svensk läkare via app räcker i allmänhet inte för att få ersättning från försäkringsbolaget.

Om Försäkring.se

Vi samarbetar med flera stora svenska försäkringsbolag. När du uppger dina behov i formuläret matchas du mot dessa. Upp till tre försäkringsbolag som har lösningar för dig får möjlighet att kontakta dig med konkreta erbjudanden. Läs mer om oss.


Checklista för bästa möjliga reseförsäkring:

  • Tänk igenom vilken nivå du vill ligga på.
  • Fyll i formuläret och bli kontaktad av utvalda försäkringsbolag som vill ge dig sin bästa lösning.
  • Diskutera med försäkringsbolagens säljare och lär dig mer.
  • Ta ställning till vilket erbjudande som är bäst. Du kan också tacka nej till alla.

Få erbjudanden på reseförsäkringar