Kundservice

Här hittar du svar på dina undringar om vår tjänst Försäkring.se, samt svar på vanliga frågor om försäkringar och försäkringsbolag.

Allmänt


Hur fungerar Försäkring.se?

Försäkring.se är en offerttjänst där du enkelt får kontakt med upp till tre bolag som vill ge dig erbjudanden på de försäkringar du är intresserad av. Genom att jämföra erbjudanden från flera håll säkerställer du att du inte betalar för mycket för ditt försäkringsskydd. Försäkringsbolagen vet att de konkurrerar med varandra och ger dig därför sina bästa erbjudanden. Genom att diskutera dina behov med deras säljare lär du dig också mer om hur de olika försäkringarna fungerar och kan jämföra deras upplägg, omfattning och pris.

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret. Vi väljer då ut upp till tre försäkringsbolag som vill ha dig som kund. De kontaktar dig och du kan sedan tacka ja till ett erbjudande, eller tacka nej till alla. Tjänsten har inga bindningar och är helt kostnadsfri.

De företag som har anslutit sig till Försäkring.se betalar oss en summa för att få dina kontaktuppgifter. Varken vi eller försäkringsbolagen använder dem dock till något annat än att ge dig ett konkret erbjudande som svar på din förfrågan. Tjänsten följer alla de regler om integritetsskydd som finns.

Kostar det något att använda Försäkring.se?

Vår tjänst är gratis och utan bindningar. Det enda det kostar dig är några minuter av din tid, och vinsten kan bli stor. En försäkring lever du ofta med under många år och genom att jämföra flera personliga erbjudanden säkerställer du att ditt försäkringsskydd blir så bra och prisvärt som möjligt.

Försäkringsbolagen betalar en fast summa för att få möjlighet att konkurrera om dig som potentiell kund. Det gör att vi kan hålla det enkelt och kostnadsfritt för dig att få bra erbjudanden.

Vilka står bakom Försäkring.se?

Försäkring.se är helt oberoende av branschens aktörer. Vi är varken knutna till något försäkringsbolag eller någon branschorganisation. Försäkring.se är endast en marknadsplats där försäkringstagare och försäkringsbolag kan mötas.

Tjänsten drivs av företaget Nettbureau som har liknande verksamhet i hela Skandinavien och delar av Europa. I Sverige driver vi bland annat tjänster som Mäklare.se, Jurist.se, Larm.se och El.se. Med över 10 års erfarenhet och ett egetutvecklat datahanteringssystem kan du känna dig trygg med att använda Försäkring.se.

Läs mer: Om Försäkring.se

Är Försäkring.se ett försäkringsbolag?

Nej. Försäkring.se är inte en försäkringsförmedling eller försäkringsbolag, enbart en tjänst där du får och jämför erbjudanden på försäkringar från anslutna företag. Du kan därför aldrig teckna eller få råd om specifika försäkringar direkt från Försäkring.se.

Det är först efter att du har fyllt i formuläret som du kan gå vidare och diskutera dina specifika försäkringsbehov direkt med försäkringsföretagen.

Du får upp till tre erbjudanden per försäkringstyp som du kan jämföra. Som jämförelsetjänst är Försäkring.se dock inte heltäckande eftersom det finns fler företag i försäkringsbranschen än de som är anslutna till Försäkring.se.

Vad behöver jag tänka på när jag ska välja försäkring?

En försäkring skyddar mot det oförutsägbara. En grundregel är att tänka igenom hur allvarliga konsekvenserna blir av att inte ha försäkring inom ett område och sedan skaffa ett försäkringsskydd som skänker dig den trygghet du mår bäst av.

När du sedan står i begrepp att teckna försäkringar bör du se över vad du redan har och sedan identifiera vad du behöver. Jämför därefter erbjudanden på försäkringar och hitta det bolag som har bäst villkor för dig. Fyll gärna i formuläret för att komma igång. Passa också på att läsa alla våra tips och guider på artikelsidan:

Läs mer: Alla artiklar om försäkringarDin förfrågan på Försäkring.se


Varför får jag bara erbjudanden från ett försäkringsbolag? Då kan jag ju inte jämföra!

Normalt sett blir du kontaktad av flera försäkringsbolag (dock maximalt 3 stycken). Många försäkringsbolag hanterar dock endast vissa segment av marknaden och när det händer att endast ett bolag kontaktar dig beror det på att inga andra kan lösa dina behov. Vi utvecklar dock tjänsten kontinuerligt och allt fler företag ansluter sig, så försök gärna igen efter några veckor. Då kan flera försäkringsbolag ha tillkommit.

I vissa fall kan det också hända att du blir kontaktad av endast en så kallad försäkringsförmedlare. Denne hjälper dig då att jämföra de bästa försäkringarna hos flera bolag.

Varför får jag besked om att inga försäkringsbolag kan ge mig erbjudanden?

Ibland hittar vi inga försäkringsbolag som som kan erbjuda dig de försäkringar du söker. Det beror på vilken försäkringstyp du eftersöker och vilka förutsättningar du har. Många försäkringsbolag tar inte alla typer av kunder.

Vårt mål är dock att alla svenskar ska kunna jämföra erbjudanden på det försäkringsskydd de behöver. Vi utvecklar därför ständigt Försäkring.se och sluter kontinuerligt samarbetsavtal med flera försäkringsbolag. Om ditt behov kvarstår om några månader, så försök gärna igen.

Jag har skickat in en förfrågan och fått besked om att försäkringsbolag ska kontakta mig, men jag har inte hört något från någon. Vad ska jag göra?

Normalt tar det 1–2 dagar innan du hör något. Om du inte har blivit kontaktad av något bolag efter 3 arbetsdagar, kan du e-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så undersöker vi vad som har hänt.

Jag vill inte bli uppringd. Kan jag få skriftliga erbjudanden?

Om du bara är intresserad av skriftliga erbjudanden, kan du skicka e-post till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta detta, så informerar vi försäkringsbolagen. Då får du endast erbjudanden via e-post eller sms.

Jag ångrar att jag skickade in en förfrågan. Vad ska jag göra?

Om du har skickat in en förfrågan, men av något skäl ångrar dig, kan vi givetvis hjälpa till. Skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så stryker vi din förfrågan. Du kommer då inte att bli kontaktad av någon.

Jag vill inte ha kontakt med ett eller flera av de försäkringsbolag som ni uppgivit ska kontakta mig. Kan ni stryka dessa?

Även om du redan har eller har haft kontakt med något av bolagen, är det stor chans att du får ett bättre erbjudande när de vet att du jämför med flera av deras konkurrenter.

Om du trots allt inte vill bli kontaktad av ett specifikt försäkringsbolag kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta det, så stryker vi förfrågan till dem.

Måste jag tacka ja till något erbjudande om jag har använt tjänsten på Försäkring.se?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Försäkring.se.

De erbjudanden du får kommer från seriösa försäkringsbolag och det är ofta tillräckligt för att hitta rätt, men det står dig fritt att även kontrollera med andra bolag. Du tjänar på att jämföra ordentligt innan beslut.

Hjälper ni mig att välja försäkring?

Nej, vi är en oberoende marknadsplats för försäkringar. Vi kan inte lägga oss i processen mellan dig och försäkringsbolagen.

Däremot är Försäkring.se en bra hjälp på vägen. Du får på ett enkelt sätt kontakt med försäkringsbolag som är genuint intresserade av att hjälpa dig teckna försäkringsskydd hos dem. Jämför dem och gör ditt val. Försäkringsbolagen vet att de konkurrerar med varandra och det är inte på något sätt konstigt att välja en och tacka nej till resten.

Checklista: Så byter du försäkringsbolag

Hur väljer jag försäkringsbolag?

Inget försäkringsbolag tycker det är konstigt att du jämför flera och väljer en av dem. Det är helt normalt. Om säljaren förstår att du inte jämför riskerar du att få betala för mycket.

Diskutera dina behov med säljaren och ta sedan emot dennes erbjudande. Gärna skriftligt. Be om betänketid och jämför sedan erbjudanden i lugn och ro. Gör så ditt val. Du kan också söka på nätet efter betyg och recensioner från andra försäkringstagare.

Glöm inte att fråga efter rabatter. Många ger till exempel rabatt om du har flera försäkringar hos dem.

Läs mer: Så får du samlingsrabatt på dina försäkringarIntegritetsfrågor


Kan jag få erbjudanden utan att fylla i formuläret?

Att fylla i formuläret är tyvärr den enda möjligheten för att vi ska kunna matcha ihop dig och intresserade försäkringsbolag. Vi är dock mycket noga med integritetsskyddet. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Varför måste jag dela med mig av personuppgifter?

Det är för att du ska kunna få personliga erbjudanden. Ett försäkringsskydd påverkas av faktorer såsom bostadsort, ålder samt inte minst vad det är du vill försäkra. Det går inte att få erbjudanden baserat på till exempel endast adressen. Därför behöver försäkringsbolagen dina kontaktuppgifter.

Den övriga information vi ber om i formuläret behöver vi för att kunna välja ut rätt försäkringsbolag. Dessutom gör det processen mellan dig och bolagen enklare och snabbare. Läs gärna mer i våra användarvillkor.

Hur hanterar ni integritetsfrågor, GDPR och radering av data?

Du som använder Försäkring.se kan vara trygg med att informationen du fyller i inte används till något annat än att ge dig erbjudanden på försäkringar inom 30 dagar. Informationen om dig kommer inte att användas till något annat eller spridas.

Vi följer noga reglerna om datalagring i GDPR. Om du önskar att all information om dig raderas omedelbart, kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så ser vi till att så sker.

Kommer ni att skicka reklam till min e-post? Lägger ni till mig på en mailinglista?

Vi har inga e-postlistor och skickar inte ut någon form av marknadsföring via e-post. Givetvis delar vi heller inte din e-postadress med någon annan.

Det enda e-postmeddelande du kommer att få ifrån oss är det som bekräftar att du har skickat in formuläret. Du kommer inte att höra ifrån oss mer.

Om du använder Gmail kan det hända att du ser annonser i din inbox. Det kan se ut som att vi skickar något till dig, men det är helt enkelt en annonsplacering som Google använder sig av. Försäkring.se betalar ibland för annonser och då kan det hända att vi dyker upp där. Det är tyvärr inte möjligt att förhindra detta.

För att undgå att exponeras för annonser i din inbox kan du säkerställa att du har delat upp den enligt Googles standardinställningar (Primär, Social, Kampanj). Då slipper du störas av annonser i din primära inbox. Läs hur du gör här.Övrigt


Här ovan finns inget svar på min fråga. Vad gör jag?

E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så återkommer vi med svar.