bostadsrättsförening längs med kanal

Försäkring för bostadsrättsföreningar

En bostadsrättsförening behöver en mångfasetterad försäkring för att inte riskera plötsliga kostnadschocker. Därför lönar det sig att jämföra flera upplägg och välja det som passar föreningen bäst.

Själva egendomsförsäkringen av fastigheten bör till exempel kompletteras med rättsskydd, ansvar och avbrottsförsäkring. Det har även blivit vanligt att bostadsrättsföreningar tecknar kollektiva bostadsrättstillägg för de boende. Dessa bakas då in i föreningens BRF-försäkring.

Hitta rätt försäkring för föreningen

Få rådgivning och erbjudanden från upp till tre försäkringsbolag och försäkringsförmedlare.

Jämför erbjudanden

Välj den försäkring som passar bäst. Du är också fri att tacka nej till allt.

Spara tid och pengar

Det enda du behöver göra för att sätta igång processen är att fylla i formuläret.

Redo? Det är gratis och utan bindning

Välj rätt skydd

En bostadsrättsförening kan drabbas av mycket. Det grundläggande egendomsskyddet ersätter skador på fastigheten såsom inbrott, brand, klotter och vattenläckor. Utöver detta finns det möjlighet att teckna en avbrottsförsäkring, vilket kan vara av stor vikt för att inte drabbas hårt av till exempel hyresförluster om en lokal i fastigheten måste saneras.

För att inte riskera höga rättskostnader om föreningen hamnar i någon form av tvist bör man dessutom ha rättsskydd samt ansvarsförsäkringar för både förening och styrelsemedlemmar.

Flera bolag erbjuder paket till bostadsrättsförsäkringar där mycket av detta ingår. Eftersom föreningarna ser så olika ut och behoven kan vara vitt skilda är det även vanligt att experter, så kallade försäkringsförmedlare, hjälper en bostadsrättsförening att teckna rätt typ av försäkring till bästa möjliga pris.

Kollektivt bostadsrättstillägg

Teckna tillägget kollektivt. Samtliga boende i en förening kan få det viktiga bostadsrättstillägget tecknat av föreningen.

Det har blivit allt vanligare att bostadsrättsföreningar tecknar ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar. Då behöver inte de boende teckna några egna bostadsrättsförsäkringar, vilket är ett viktigt tillägg till hemförsäkringen för de som bor i bostadsrätt. Bostadsrättstillägget behövs vid till exempel vattenläcka som förstör golvet.

Fördelen med detta är att alla medlemmar får ett heltäckande försäkringsskydd. En möjlig nackdel är att man "stänger in" de boende i ett avtal som vissa kanske vill reglera själva med sitt eget försäkringsbolag.

Dessa kollektiva bostadsrättstillägg ingår i föreningens bostadsrättsförsäkring och är ytterligare ett skäl till att se över denna och jämföra olika alternativ.

Om Försäkring.se

Vi samarbetar med flera stora svenska försäkringsbolag och försäkringsförmedlare. När du uppger dina behov i formuläret matchas du mot dessa. Du kan då få upp till tre konkreta erbjudanden.

Checklista för bästa möjliga försäkringsskydd till föreningen:

  • Fyll i formuläret och bli kontaktad av utvalda försäkringsbolag som vill ge dig sin bästa lösning.
  • Diskutera med säljarna/förmedlarna och lär dig mer.
  • Ta ställning till vilket erbjudande som är bäst. Du kan också tacka nej till alla.

Få erbjudanden på BRF-försäkringar