Hitta bäst försäkring för dina fordon

Behöver du försäkra din husbil, husvagn, släpvagn, ATV, snöskoter eller vattenskoter? Få råd och bra erbjudanden från flera försäkringsbolag innan du bestämmer dig.

Oavsett om du äger en av Sveriges 100 000 husbilar eller 1 000 000 släpvagnar behöver du ett försäkringsskydd som du känner dig bekväm med. Så jämför gärna flera försäkringar innan du bestämmer dig. Genom att fylla i formuläret blir du kontaktad av upp till tre försäkringsbolag. Rådgör med dem och få ett personligt erbjudande.

Gå direkt till:
Husbil
Husbil

Husbilen är för många den ultimata frihetsdrömmen. För den inte ska gå i kras finns det specifika husbilsförsäkringar som gör semesterresan extra trygg.

Förutom den trafikförsäkring, halv- och helförsäkring som känns igen från vanliga bilförsäkringar, får du med en husbilsförsäkringen extra hjälp som underlättar på en semester. Det kan till exempel handla om ersättning för semesteravbrott och ersättning för hemresa.

Få erbjudanden på husbilsförsäkringar

Husvagn
Husvagn

Husvagnen behöver ingen trafikförsäkring. Det räcker med att dragbilen har en. Däremot måste husvagnen ha en egen halv- eller helförsäkring för att du ska få ersättning vid exempelvis påkörning eller inbrott.

Det lönar sig att jämföra husvagnsförsäkring. Vissa omfattar även förtält och andra ger avbrottsersättning om problem med husvagnen gör att ni måste avbryta semestern.

Få erbjudanden på husvagnsförsäkringar

Släpvagn
Släpvagn

Det är inte självklart att försäkra släpvagnen, men många gör det för att få ersättning vid stöld eller trafikolyckor.

En släpvagnsförsäkring brukar har låga premier. För några tior i månaden kan du få ersättning om din "arbetshäst" skulle råka illa ut. Någon trafikförsäkring behövs inte, det är dragbilens försäkring som träder in om till exempel släpvagnen orsakar en olycka. Med en halvförsäkring får du ersättning om släpvagnen plötsligt är stulen. Med en helförsäkring får du dessutom hjälp och ersättning vid skador som till exempel beror på att du har backat in i något.

Få erbjudanden på släpvagnsförsäkringar

ATV
ATV

Terrängfordon i form av fyrhjulingar eller ATV (All Terrain Vehicle) utsätter föraren och fordonet för påfrestningar. En speciell ATV-försäkring ger ersättning för alltifrån stenskott till förstörd hjälm.

Alla fyrhjulingar är inte ATV:s. De kan även vara MC-registrerade och ska då försäkras som MC, men om de är registrerade som terrängfordon ska de ha ATV-försäkring. Det innebär trafikförsäkring, halv och helförsäkring. Beroende på försäkringsbolag ingår sådant som ersättning för förstörd skyddsutrustning i samband med olycka och ersättning för kostnader i samband med att du kör fast i skogen till exempel.

Få erbjudanden på ATV-försäkringar

Snöskoter
Snöskoter

En snöskoter kräver trafikförsäkring även om den inte framförs i trafiken. Väljer du helförsäkring får du även ersättning när stubben under nysnön slår sönder chassit.

Kostnaden för en skoterförsäkring kan vara olika beroende på motorstyrka och förarens ålder. Man behöver också bestämma sig för om försäkringen ska gälla året runt eller om skotern ställs av under sommarhalvåret. Då bör man komplettera med en så kallad avställningsförsäkring som skydd mot tex stöld. Vissa försäkringsbolag ersätter också skador på tillbehör eller exempelvis stöld av skoterpulkan. Det finns även försäkringar med stilleståndsersättning där du får en summa per dag om skoterna är på lagning under säsong.

Få erbjudanden på snöskoterförsäkringar

Vattenskoter
Vattenskoter

Vattenskotrar är sjöfarkoster som inte behöver någon trafikförsäkring. Däremot innebär den höga stöld- och skaderisken att premien blir ganska hög.

Det är inte ovanligt att vattenskotrar kör på en sten, blir stulna eller skadas under upptagning. En speciell vattenskoterförsäkring täcker allt som kan hända. Försäkringen gäller året om och man kan inte "ställa av" en vattenskoter. Vissa försäkringsformer innehåller "stillestånd", vilket gör att du exempelvis får ersättning för att hyra en vattenskoter om den är på reparation under sommarsemestern.

Få erbjudanden på vattenskoterförsäkringar